lottoresultater.net logo
Søk
Close this search box.

Hva er vikinglotto?

Vikinglotto er et samarbeidslotterispill med ti land, hvor seks av 48 hovedtall og ett av fem vikingtall trekkes. Enkeltpersoner eller grupper som matcher de seks hovedtallene og det ene vikingtallet har krav på førstepremien. Dersom ingen spillere tildeles førstepremien, overføres den til neste ukes trekning, som kalles jackpot.

Når og hvor?

Viking lotto er tilgjengelig både digitalt og i butikk, med onsdagskvelder som fast trekningstid. Det vises på NRK2 kl 21.10, mens resultatet legges ut på nettsiden umiddelbart etter at tv-sendingen har sendt ut. Det finnes et premietak på 25 millioner euro for alle spill, og førstepremiepotten er på minimum 3 millioner euro. Det betyr at hvis premiesummen overstiger premierebeløpet, så vil det bli overført til andrepremien. Beløpet avhenger av spillets omsetning.

 

Slik spiller du Vikinglotto

Fyll ut selv

For å starte spill, velg «Fyll ut selv». Deretter fyller du inn ønsket antall rekker og 6 hovedtall og 1 vikingtall per rekke. Det er mulig å spille med minimum 2 rekker og maks 10 rekker per kupong. Om du ønsker det, kan du levere flere spill gjeldende fra 1 til 10 uker.

Ferdigutfylt

Velg 1 eller 5 uker på Vikinglotto for å begynne. Du får du en ferdigutfylt kupong med 10 rekker. Du kan justere antall uker du vil levere spill for, alt fra 1 til 10 uker. Så er du klar til å spille!

Systemspill

Velg «Systemspill» og enten et av de forhåndsinnstilte systemene, eller velg ditt eget. Om du velger et forhåndsinnstilt system, vil programvaren skape tilfeldige tall for deg. Du kan endre tallene ved å klikke på rekkene. Tallene vil bli satt sammen av alle mulige kombinasjoner med 6 hovedtall og 1 vikingtall. For eksempel, om du velger 8 hovedtall og 3 vikingtall, vil dette gi 84 rekker. Det er en maksgrense på 2 000 rekker.

Andelsbank

Norsk Tipping har opprettet et system med ti andeler. For hver andel som kjøpes, betaler du 10 prosent av totalinnsatsen og får 10 prosent av eventuelle gevinster. Du kan kjøpe så mange andeler du ønsker.

Abonnement

Hvis du ikke vil gå glipp av sjansene på å vinne hver uke, kan du opprette et abonnement. Ved å registrere deg på abonnementsavtalen, vil vi levere kupongen for deg automatisk hver mandag og trekke beløpet fra ditt registrerte bankkort. Det er en enkel måte å sørge for at du ikke går glipp av noe!

Lykkekupong

Har du en kupong som du bruker ofte? Du kan lagre den som lykkekupong for å få raskere tilgang. Uansett om du leverer inn spillet hos kommisjonæren, på mobilen eller nettsiden, vil lykkekupongen dukke opp automatisk. Du kan lagre så mange favoritt-kuponger som du ønsker.

Spillefrist og tv-trekning

Fristen for å levere inn kuponger er hver onsdag kl. 18.00, og trekningen av vinnere skjer samme dag. Se den spennende trekningen på NRK2 kl. 21.10! Resultatet av trekningen blir offentliggjort på våre nettsider etter visningen på TV.

Slik vinner du konkurransen

Vinn førstepremiepotten ved å ha de seks hovedtallene og det riktige vikingtallet på samme rekke. Førstepremien går til alle som har 6+1 rette kombinasjoner på samme rekke. 51 % av omsetningen blir satt til side til premier, og de seks premiegruppene får sin andel etter en fast prosentvis fordeling.

Første- og andreplassen har internasjonale gevinster, mens gevinstene på tredje til sjette plass kun vil bli delt ut til norske spillere som vinner denne runden.

Premieutbetaling

Når resultatene av trekningen er klar, begynner vi straks å betale ut premiene. Eventuelle premier overføres til din spillerkonto, mens pengesummer over 10 000 kroner blir overført rett inn på din bankkonto. Det tar vanligvis 1-3 virkedager før penger er tilgjengelig.

 

Telefon fra Hamar

Alle heldige vinnere av milliongevinster blir kontaktet av Norsk Tippings vinnertelefon på 625 60 000. Dette er telefonen hvor du får den informasjonen du trenger som fersk spill-millionær.

Ord og Begreper

Rekke

For å spille Viking lotto må man velge 6 hovedtall og 1 vikingtall per rekke. Det minste antallet rekker en som spiller kan levere er to, mens det maksimale er ti.

Jackpot

Hvis ingen vinner førstepremien, blir den flyttet videre til neste ukes trekning. Dette kalles en jackpot. Om det skjer to ganger på rad, vil det hete dobbel jackpot, tre ganger på rad vil det hete trippel jackpot osv.

Andelsbank

Norsk Tipping systemer er basert på andeler. For hver andel man kjøper betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, noe som gjør at man får 10 prosent av den totale utbetalingen om en gevinst skulle oppnås. Andelene kan kjøpes i det antallet som ønskes.

Hovedtall

De seks første tallene som trekkes, kalles hovedtall. Til sammen er det 48 ulike hovedtall.

 

Lykkekupong

Ønsker du å lagre en kupong for bruk senere? Da kan du bruke lykkekupongene til å gjøre dette. Lykkekuponger lagres online og kan da hentes frem når som helst, enten hos kommisjonæren, på mobil eller på nettet. Det er ingen begrensninger på hvor mange lykkekuponger du kan ha!

Vikingtall

Når de 6 hovedtallene er trukket, trenger du å trekke 1 vikingtall fra totalt 5 tall. Det kan være tilfellet at et tall blir trukket ut som både hoved- og vikingtall. For å få flere premiegrupper trenger man det riktige vikingtallet i tillegg til hovedtallene.

 

Abonnement

Kjøp et abonnement og du trenger ikke å tenke på innsending av kupongen. Vi skal levere den for deg hver uke, og vi trekker penger direkte fra ditt registrerte bankkort. Levering og trekk skjer hver mandag, så du er alltid med i trekningen!

Lotto

Vinnersjanse

Vikinglotto er et lotterispill der du må ha 6 riktige hovedtall av 48 tilgjengelige og én vikingtall av fem. Sjansen for å vinne førstepremien, som er 6+1, er 1:61 millioner per rekke. Din sjanse for å vinne andrepremien er 1:15 millioner per rekke.

Det er ingen sammenheng mellom antall deltakere og vinnersjansene. Uansett hvor mange som er involvert eller hvor stor omsetning det er, vil vinnersjansen forbli den samme.

Det er statistisk sett en ganske høy sannsynlighet for å vinne en premie, med minst 3 rette, når du spiller kuponger som inneholder ti rekker. I snitt vil man få utbetalt en premie med disse tallene på hver femte kupong.

Hvordan Vikinglotto har utviklet seg

I 1993 startet fem nordiske land – Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark – Vikinglotto-alliansen. Estland ble nummer seks i 2000, med Latvia og Litauen som fulgte i 2011. To år senere, i 2017, ble Slovenia tatt opp som medlemsland og Belgia kom med 10. november 2020 som siste nasjon.

 

Året 1993

Vikinglotto blir lansert 17. mars, med en spille-formel som går ut på å velge 6 tall av 48 + 3 ekstra tall.

Den første omgangen av pengespill i Norge kulminerte i 9.059.984 kroner, mens det samlet sett ble spilt for 17.578.722 kroner i hele Norden.

Det statlige spillselskapet samarbeider på tvers av Danmark, Sverige, Finland, Island og Norge. Uansett hvor du er, kan du nå delta i utenlandske spill over hele verden takket være de enorme fremskrittene innen telekommunikasjon. Utviklingen skjer også stadig raskere, og Vikinglotto tar del i dette oppdraget. Det gjør det enklere for nordmenn å finne spennende spill som gir muligheten til å vinne store premier.

Det høyeste førsteårsutbetalingsbeløpet noen gang registrert i Norge er helt opp til 13.697.200! Dette rekordbeløpet må stå seg i hele seks år!

 

Året 1994

Det er historisk uke 16 i Norge, siden den totale omsetningen nådde 47.963.944 kroner. Denne rekorden vil ikke bli slått før 2000! Årets førstepremiepott består av 40 millioner kroner som deles mellom 10 seiere. Fem av dem var norske!

 

Året 1995

I Norge har 32 heldige spillere stukket av med Vikinglotto-millioner! Disse er godt fordelt over landets regioner, hvor Møre og Romsdal får den høyeste utbetalingen på hele 11,38 millioner kroner.

 

Året 1996

I spilleomgang 51 vant Vikinglotto-millionær nummer 100 hele 4,2 millioner kroner! Vikinglotto har overtatt Tipping og er nå Norsk Tippings nest største spill.

 

Året 1998

Det populære Vikinglotto har gjort sitt virke igjen, og det nådde for første gang en årsomsetning på 1 milliard kroner. I løpet av året får 20 heldige nordmenn sjansen til å bli millionærer takket være Vikinglotto. Den største gevinsten er på 10.373.112 kroner, og dette spillet er Norsk Tippings nest største spill.

 

Året 1999

Drammen-familien sikret seg det største norske pengespillet noensinne da de i uke 36 vant hele 17.633.498 kroner.

Fantastisk årsresultat: Vikinglotto spillet i Norge har nådd en ny økonomisk rekord med 1,12 milliarder kroner.

 

Året 2000

Spilleomgang 12 vil markere et stort skritt for Vikinglotto-familien, da Estland blir det sjette medlemmet i samarbeidet. Dette gir kunder fra alle deltakerland et bredere utvalg av spill og fler muligheter til å vinne.

Spilleomgang 6 har skapt en ny omsetningsrekord med sine utrolige 81.425.469 kroner! Dette er hele 70 prosent mer enn den forrige ukens rekord fra 1994. Premiepotten består av 33 millioner kroner som vil bli delt mellom fem heldige vinnere. Vikinglotto gir virkelig store gevinster i Norge!

 

Året 2002

Fra og med 5. juni ble onsdagskveldene enda mer spennende, da Vikinglotto får selskap av det nye spillet Joker.

 

Året 2004

  1. mars ble den største premiepotten i Vikinglotto noensinne vunnet av en dansk spiller – hele 21 213 237 kroner!
  2. august introduserte vi Lykketall som en bingo-variant. Det beste med Lykketall er at den første premiepotten øker hvis det utvalgte lykketallet er i vinnerrekka.

 

Året 2007

Starten av august: En kvinne fra Kristiansand satte ny rekord i Norsk Tippings spill. Hun vant hele 26.251.388 kroner i Vikinglotto!

 

Året 2009

Med en premiepott på 96 millioner kroner oppnådde Viking Lotto den 20. mai en omsetningsrekord på 88,97 millioner kroner. Dette slo den tidligere rekorden fra år 2000 på 81,4 millioner kroner.

Hver uke handler det om 51,5 millioner kroner for Norsk Tipping. På en uke registreres over 22.000 nordmenn som spillere med over 91% som spiller Vikinglotto. Blant disse er 10.000 under 30 år, hvorav menn utgjør 60% og kvinner 40%.

 

Året 2010

  1. juli 2010 gikk en mann fra Lillestrøm inn i historien da han vant norgesrekorden i Vikinglotto – 46.491.896 kroner!

 

Året 2011

Fra 23. februar 2011 gjør Latvia og Litauen sin debut i Vikinglotto. Den 28. desember 2011 ble den største premiepotten noen gang trukket ut i Vikinglotto, med et samlet førstepremiebeløp på 201,9 millioner kroner. Lykketallet ble ikke trukket ut, så lykketallspotten gikk videre til neste trekning.

Denne trekningen satte også en ny rekord for omsetning, som var på 89 478 408 kroner.

 

Året 2012

Opp til 63,2 millioner kroner ble vunnet av en mann fra Austrheim i Hordaland den onsdagen 18. januar. Mannen hadde to rekker med seks rette og dermed 6 førstepremier à drøyt 31 millioner kroner. Den totale førstepremiepotten som utbetaltes var 189,7 millioner kroner og oppbyggingen hadde pågått siden 11.mai 2011.

Fra 15. mars startet Norge en ny lykketallspott for å hjelpe norske vinnere. Hvis det er ingen som vinner, vil ikke premien bli utbetalt. Den nye lykketallspotten har et maksbeløp på 100 millioner kroner, og når denne summen er nådd fryses potten mens en ny starter opp. Alle vinnerne vil overføres fra den første potten til den neste.

 

Året 2013

Det ble trukket ut én heldig vinner for å innkassere det store beløpet på 216 millioner kroner i Vikinglottos Lykketall. En heldig mann fra Tromsø var alene om å ha de rette tallene, noe som markerte en ny rekord for Norsk Tipping i deres 65-årige historie.

 

Året 2017

I mai 2017 gjennomgikk Vikinglotto en produktendring. Lykketallet ble fjernet, og erstattet av «Vikingtallet», som trekkes fra en egen kuleloddtrekning blant åtte tall. Det kommer dessuten til å bli et nytt kommunikasjonskonsept, logo og grafisk uttrykk, og førstepremieagen øker fra 3 millioner euro (25 millioner norske kroner) til minimum 3 millioner Euro. Prisen per rekke vil også øke fra 5 til 6 kroner den 18. mai.

En norsk kvinne hele 341 millioner kroner da hun tok første premien helt alene. Dette er den største utbetalingen som noensinne er vunnet i Norge!

 

Året 2020

I november øker antall medlemsland i Vikinglotto-alliansen til 10, ettersom Belgia blir et nytt medlem.

 

Året 2021

Den 12. mai ble millionær nummer 1.000 i Norge et faktum da Vikinglottoen lot seg forringe for en kvinne fra Solør i Innlandet. Hun hadde 6 rette og tidenes beskjed: hun vant andrepremien på 2.531.065 kroner! Telefonen med budskapet ble sendt ut fra Hamar sentralbord, og nyheten om den heldige lottomillionæren sper seg raskt gjennom landet.

 

Vikinglotto har gjort endringer i juni i år for å forbedre spillet og vinnersjansene. Nå blir det trukket 5 vikingtall fra totalt 48 hovedtall, noe som betyr at sjansen for å vinne har økt fra 1:98 mill. til 1:61 mill. Det vil også i snitt bli flere vinnere per år. Samtidig øker bidraget som alle landene legger inn, og Norsk Tipping har justert prisen per rekke til 8 kroner.