lottoresultater.net logo
Søk
Close this search box.

Hva er joker?

Lotto

Joker er et lotterispill med loddtrekning hver uke, både onsdag og lørdag. Førstepremie vinneren blir trukket tilfeldig ut fra alle som har kjøpt et lotteri. For de andre premiene trenger du de fem riktige tallene. Joker har frist hver onsdag og lørdag kl. 18:00. Trekningen skjer senere på kvelden og resultatene vises senere samme kveld i NRK, sammen med Lotto- og Vikinglotto-resultater. Resultatene blir deretter publisert på Norsk Tippings digitale kanaler. Joker har vært en del av tv kulturen i Norge i mange år, og det er mange som har et helt spesielt forhold til sendingene.

Slik spiller du joker

Joker kan spilles hos en kommisjonær eller digitalt på flere forskjellige måter. Du kan velge å spille Joker alene, klikke deg inn på Joker, velge om du vil spille onsdag, lørdag eller begge dager, samt velge antall uker du ønsker å spille for. Finn ut hvor mange Joker-rekker du vil kjøpe. Når du bestemmer deg for å spille med mer enn én rekke, vil din første Joker være lik de fem bakerste tallene i spillernummeret ditt. De andre rekkene vil bli skapt tilfeldig. Hvis du gjør et nytt kjøp, så vil de bakerste fem tallene i spillernummeret ditt fortsatt gi deg den første Joker-rekka.

Du kan glede deg over et ekstra spill, Joker, sammen med Lotto eller Vikinglotto. Når du er klar til å legg til Joker, trenger du bare å bruke det eget Joker-feltet som er tilgjengelig. Antall uker som du bestemmer nå vil bli knyttet dine valg for Lotto/Vikinglotto, men disse kan enkelt endres i neste steg.

Den beste med Joker er at du er sikker på at det er trygt å spille. Og hvis du ikke vinner vet du at pengene blir brukt til en gode saker. Blant annet har mye av økonomien gått inn i grasrota i Norge.

Frister og Tv Trekning

Joker trekkes hver onsdag og lørdag kl. 18:00, og resultatene vises på NRK2 onsdager kl. 21:10 og NRK1 lørdager kl. 19:45. Det kan være endringer i sendetid, som vil bli annonsert på passende måte. Når sendingen er ferdig, offentliggjøres resultatene umiddelbart på web og mobil.

Historien bak Joker

Joker er et populært lotterispill som startet i år 2000. Det fungerer ved at tallet på baksiden av spillekortet ditt blir trukket tilfeldig og du kan vinne en premie for 2, 3 eller 4 rette tall på rett plass. En gang i måneden vil et av spillekortene bli trukket ut til å konkurrere om hovedpremien. Premien kan ytterligere økes gjennom et opp- og nedspill, og hvis Joker-symbolet vises på skjermen, går man direkte til toppremien.

 

Den første Joker-trekningen fant sted 27. mai 2000, og Frank Olav Nordheim fra Hitra vant den aller første førstepremien. Den høyeste premien som noensinne har blitt utbetalt, var 2 505 000 kroner i uke 48 – det var Tom Nielsen fra Danmark som vant, som bor og arbeider på Vestlandet.

 

 

I 2002 har joker-spillet lagt til en ny premiegruppe for omgang seks. I stedet for å trekke ut 4 tall, skal det her trekkes fem. Det betyr at hvis du får alle fem riktige tall på kortet, kan du vinne en større pris. Alle de tidligere premiegruppene beholder du.

Hva er joker
lotterier online

Hvordan du vinner

Joker-spilleren som vinner førstepris, blir trukket tilfeldig. Vinneren kan velge om de vil delta i TV-trekningen på NRK og velge selv hvilke tall som skal spilles, eller la trekningsmaskinen (også kalt Ask/Embla) avgjøre tallene.

Vet du om flaks og strategi? Prøv deg da på vår utfordrende spillopplevelse, hvor du kan vinne gode pengepremier. Førstepremien starter på et minimumsbeløp, med fem trinn til det høyeste beløpet. Ved å ta de rette opp- eller ned-valg på fem tall som er «dine», vil du kunne komme deg høyt opp. Det skjuler seg en Joker blant tallene, treffer du denne, betyr det automatisk at du har vunnet storgevinsten! Størrelsen på førstepremiepotten avhenger av omsetningen for den aktuelle trekningen.

For resten av premiekategoriene er det tallene som står på spill kupongen som er startpunktet. Det er premier for 5, 4, 3 og 2 riktige tall, men de må være plassert på riktig plass.

Når trekningen er klar, vil eventuelle premier bli betalt ut til din spillerkonto. Gevinster over 10.000 kr vil bli direkte overført til den registrerte bankkontoen din, og du vil motta dem innen 1-3 virkedager.

Vinnersjanse

Joker gir deg en ekstra vinnersjanse i Norsk Tippings spill. For hver runde med Joker får du en egen kupong, og denne kupongen kan gi deg en ekstra premie dersom du vinner. I tillegg til å spille med Joker, kan du også delta i Norsk Tippings andre spill som Lotto, Extra og Keno. I Joker trekkes det en vinner blant alle innsatser i den aktuelle runden. Det betyr at jo flere deltakelser du har, desto større er sjansene for å vinne. For eksempel hvis du spiller fem rekker av Joker (100 kroner innsats) har du fem muligheter til å bli valgt ut som vinner.

Sjangsen for å vinne i premiegruppe 2-5 er som følger: 5 riktige tall: 1:90.000, 4 riktige tall: 1:2045, 3 riktige tall: 1:116 og 2 riktige tall: 1:13.

Antallet deltakere er en avgjørende faktor for hvor stor sjanse du har til å vinne. På en gjennomsnittslørdag er det cirka 550 000 som spiller, noe som betyr at du har 1:550 000 sjanse til å bli trukket ut.

Ord og begreper

Hva er Joker

Joker er en lottorekke med fem tall. Hvis du kjøper én Joker, vil det alltid være de fem siste tallene på ditt spillerkort. Kjøper du flere, skapes tilfeldige rekker av tall.

NRKs tv-trekning inkluderer Joker-kandidaten, som kan øke premien ved å spille et spesielt opp og ned spill. Fem tall mellom 0 og 9 er gitt til spilleren og de må gjette om Norsk Tippings tall er høyere eller lavere enn det de har fått utdelt.

For de heldige vinnerne

Førstepremievinneren er garantert en minstepremie, men det er mulig å klatre opptil fem trinn på premiestigen for å vinne topp-premien.

Nøyaktig rekkefølge

For 2.-5. premie må du ha de rette tallene riktig plassert på kupongen din. Hvis en 7 er trukket ut midt på, hjelper det ikke om du har en 7 bakerst. Du må ha den akkurat der den ble trukket ut for å få premien.